A fogpótlás ma már nem probléma

Az ember igyekszik makulátlanul kinézni. Bár régen sem volt elhanyagolható szempont, de a 21. században különösen fontos a megjelenés. És ma már ez könnyen megvalósítható. Ugyanis az ápolt megjelenés mára már elvárás minden közösségben, munkahelyen meg főképp. Az ember hajlamos nagyon túl izgulni magát, mikor például egy állás interjúra igyekszik, és órákig igazítja a ruháját, a haját, mindenét, míg nekiáll. Amiután ugyanis felveszik, onnantól kezdve már sokan nem figyelnek erre, pedig az jó lenne. Ahogy mondja a mondás: “ép testben ép lélek”

fogpotlas

A munkaruha először is nagyon fontos. Van, ahol ez meg van szabva, ám manapság már egyre gyakoribbak azok a helyek, ahol nem szabják meg előre, sőt, kifejezetten szólnak, hogy náluk nem kell ragaszkodni a kiskosztümhöz, lehet kényelmes ruhába is menni. Nos ez szerintem jó, mert tényleg jobb a munkavégzés egy kényelmes öltözetben, viszont azért oda kell figyelni, hiszen mégis csak emberek közé megyünk és ezek az emberek arról alkotnak képet, amit látnak. Tehát egy ing, egy szép felső, egy ízléses egyszerű farmer és egy tiszta cipő mindenkitől elvárható.

A ruhán kívül még olyanokra is tanácsos odafigyelni, amelyek bár apróbb dolgok, mégis elég sokat elmondanak az illetőről. Például a köröm. Élből látszik, ha valaki rágja a körmét. Egyrészt rosszul néz ki, másrészt borzasztó látvány elképzelni az illetőt, amint rágja a körmét. Ez az igénytelenség jele. Ne tegyük!

Másrészt, a fogak. Igaz ez egyénenként változó, hogy hogy állnak a fogai, örökölhető is a csúnyácska fog, de ma már a fogszabályzót pont erre találták ki. Azonkívül borzasztó látvány a sárga fog. Ma már ezt is lehet árnyalni, van fogselyem, fogfehérítő, de a legtöbb embernek ezekre nincs szüksége, elég csak rendszeresen fogat mosni. Az orvosok napi hármat mondanak, de általában a napi kettő is már egy jó arány, hiszen nem mindenkinek van meg a lehetősége ebéd után is fogat mosni a munkarend miatt.

A másik dolog a hiányzó fog. Ezt már nehezebb orvosolni, de nem lehetetlen. Sőt, manapság már egész sokan járnak fogpótlásra nem rég az egyik ismerősöm is mesélte, hogy egy eldurvult focimeccs keretében az egyik ellenfél játékos kirúgta a fogát. Nagyon kétségbe esett, de a csapattársa rögtön mondta, hogy ő ismer egy jó fogorvost, akihez ő is jár, és ő nagyon szépen helyre tudja hozni a kis hibát.

Ennek a fogászatnak ugyanis weboldala is van, ahol mindent leírnak a fogpótlásról, amit ha időben elkezd az ember, akkor olcsón megússza és könnyen visszakaphatja szép mosolyát.

Az én ismerősöm, nevezhetjük Zsoltinak, elolvasta a könnyen érthető cikket a fogpótlásról, azonban akadt még kérdése, így felhívta a fogászatot. Egy nagyon kedves hang vette fel a telefont, aki készségesen válaszolt a kérdéseire. Zsoltinak szimpatikus volt ez, és úgy döntött kér egy időpontot. Elég hamar kapott, aminek nagyon örült, hiszen a fog helye egy eléggé látható helyen volt, és aznap az étkezés sem ment egykönnyen neki.

A kapott időponton időben megjelent és az orvos megvizsgálta. Megnyugtatta, hogy nincs nagy baj, szerinte az implantátum jó megoldás erre és legyen türelemmel, mert minden rendben lesz. Azt talán el is felejtettem mondani, hogy Zsolti ezelőtt nagyon félt a fogorvosoktól, de ez az orvos nagyon kedves volt és el tudta mondani, hogy ne féljen, mert manapság ezt már megszokott beavatkozás. Bár az implantátum kicsit drágább megoldás, mint a hídpótlás, a doktor állította, hogy jobban megéri, mert itt a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni. Zsolti a csiszolás szónál a szívéhez kapott, de végül ezt könnyen összepárosította a nem szóval, így megnyugodott. Az implantálás Zsolti szerint könnyen ment és sokkal rosszabbra számított.

Állítása szerint ő is maradni fog a doktornál, mert nagyon professzionálisan végezte a munkáját, de azért reméli, hogy többé nem kell hasonló eset miatt találkozniuk. És persze jobban vigyáz a focimeccseken.

Ruha Blog