Ruhavásárlás, fura nő….szobalány állás

Teljesen kinőttek a gyerekek minden ruhát, és a hideg közeledtével muszáj lesz egy két holmit vásárolni nekik. Nem igazán szeretek vásárolni velük, főleg nem a kettővel együtt. Nem azért, mert neveletlenek, hanem mert nem képesek várni, türelmesnek lenni.

A gyerekek nem elég, hogy nőnek folyton, még válogatnak is. Az egyiknek ilyen színű nem tetszik, a másiknak meg az nem. Aztán meg az a baja, hogy nem elég szűk, és neki ez nem tetszik…sokszor az agyamra mennek. De persze mindig a mi dicsőségünk anyáké az, hogy vásárolni vigyük a gyerekeket. Hozzá teszem, apa ilyenkor soha nem ér rá. Bár lehet az is, hogy jobb ez így, mert ha még ő is itt lenne, káosz uralkodna. Azért nálam van egy határ. Egy egyszerű nadrágért, amit maximum egy télen hordanak, nem vagyok hajlandó kiadni több ezer forintot.

A ruhapróba

Na ez ami a türelmem végét szokta jelenteni. Hogy miért? Gondolj bele, hogy te is bemész egy ruházati boltba, és bent vagy fél órán át. Ruhát keresel böngészel…mindezt télen, kötött pulcsiban, kabátban, utálom. Ha leveszem a kabátot persze nincs annyira melegem, de azt meg cipelni kell magammal. Persze nincsen húsz kezem egyszerre, hogy a próbálni valókat is vigyem, keressek is, na és persze ne keverjem össze a két gyerek holmiját.

Az emberek viselkedése

Sokszor elgondolkodom, hogy milyen emberek is vannak. Vásárlás folyamán is az előttünk levő olyan stílusban beszélt az eladóval, mintha ő lenne a valaki. Hogy miért ilyen lassú a kiszolgálás, és hogy ő neki igen csak drága az ideje…Hát könyörgöm, bejön egy boltba, mit vár, hogy minden azonnal megy? A pénztárgépnek is kell idő, amíg dolgozik, és blokkot ad…Ott hallgattuk a zsörtölődését, hogy ő kint dolgozik Ausztriában, és hogy ott minden milyen másképpen működik. Hét akkor miért nem ott vásárol, nem is értem. Bírom az ilyen embereket. ha minden olyan szép és jó neki kint, akkor miért itthon vásárol?

Félre ne értse senki, nekem nincs bajom a külföldön dolgozókkal. Az én egyik legjobb barátnőm is külföldön dolgozik, az egyik szállodában. Még két évvel ezelőtt jelentkezett szobalány állás ajánlat, és ő elfogadta. Jól keres, jó helye van, de nem szállt el tőle. Na mindegy, aránylag hamar végzett az a fúria, és még a levegő is jobb lett, miután elhagyta a boltot…

 

Ruha Blog