Külföldi munka, budapesti német nyelvtanfolyam

Nagy elhatározásra jutott a családunk. Sajnos itthon úgy látszik, nem jövünk ki abból a keresetből, amit kapunk, így külföldön fogunk dolgozni.

A kezdetek

Minden ott indult, hogy megismerkedtünk Pistivel. Ez már évekkel ezelőtt volt. Persze fülig szerelmes voltam én is, és ő is. Nem is kellett sokat várnom a leány kérésre sem, így a szűk családdal meg is tartottuk az esküvőt.

Aztán mint minden normális párnak, nekünk is voltak álmaink, hogy jó lenne egy közös otthon, és persze a család alapítás is szóba került. Egyenlőre babát még nem akartunk, de a ház az jöhetett volna. Persze azért nem ilyen egyszerű egy házvásárlás, hogy majd egyik napról a másikra ott lesz, így erre még várnunk kellett.

Hirtelen jött lehetőség

Pisti szülei idősek, és sokszor szokott benézni hozzájuk. Szeretem a szüleit nagyon, hiszen mindig nagyon kedvesek, és aranyosak voltak. Az egyik alkalommal, mikor ment, kiderült, hogy a szomszédukban house-insurance-419058_640lévő kis falusi házikó eladó lesz. A szomszéd Irma néni odaköltözik a lányához, és úgy döntöttek, nem tudják tovább gondozni a házat, és elvégre mindenkinek van saját háza, nem is lesz rá szükségük. Nekem mindig is tetszett az a ház. Kicsi, de derekas, és sok lehetőség van benne. Tulajdonképpen bővíthető is, így ha egyszer úgy hozná a sors, akkor még tudnánk hozzá is építeni.

Szóba is került, hogy hogyan tudnánk megvenni a házat? Azért még ha csak kicsi is, de az ára megvan, és nem tudunk csak úgy pár milliót előteremteni hirtelen. A bank pedig önrész nélkül nem ad hitelt. Már úgy tűnt, hogy le kell mondanunk az álmunkról, aztán ismét váratlan fordulat történt.

A lehetőségünk a házvásárlásra

Pistinek régóta mondogatta a testvére Sanyi, hogy menjen ki vele pár hónapra Ausztriába dolgozni, és akkor sokkal többet kereshet. Most elkezdtünk számolgatni, hogy mit is jelenthet az a sokkal több, és mennyit is tudnánk ezzel félretenni.

Persze mindenkinek meg kell hozni a maga áldozatát ennek a célnak az érdekében. Csak így valósulhat meg. Hogy ez mit is jelent pontosan?

Ha sikerülne egy munka, akkor hónapokig távol lennénk egymástól, ez mindkettőnknek nehéz lesz.

Az előkészületek

A munkakeresés mellett, még egy fontos dolog volt. Keresni kellett egy budapesti német nyelvtanfolyamot, ahol azért ez kicsit lehet a nyelvet gyakorolni. Igaz régen tanult Pisti németül, de azért egy kis gyakorlás kelleni fog. De ez még időben pont belefér, mielőtt kimenne.

A munkakeresés nem volt nehéz, mert Sanyi ahol dolgozik, oda Pistit is felvették. Remélem hamarosan nekünk is lesz egy saját otthonunk.

Ruha Blog