Pamut munkaruha és jó kávé az elégedett dolgozókért

A tavalyi évben kiválóan teljesített a kis üzemünk, a forgalmunk még soha nem volt ennyire kiegyensúlyozott és erős. Ez érezhető volt januárban a bérfejlesztéseken is, mégis időről-időre hallottam, hogy zúgolódnak a munkásaink. Behívtam az egyes részlegek vezetőit az irodámba, hogy megtudjam, mi az elégedetlenkedés tárgya most, hogy végre olyan magas béreket tudunk adni, mint még a cég történetében soha.

Elmondásuk szerint a munkaruhák okozzák a felbolydulást. Sok közülük már igencsak viseletes, itt-ott meg kellett foltozni őket, de ami ennél is nagyobb probléma, hogy sok közöttük a nagyon műszálas darab. Ezek egész napos viselése kényelmetlen, a dolgozók hamar kimelegednek és leizzadnak bennük, nem jó a szellőzésük és az anyagok tartóssága is sokkal rosszabb, mint a vászon ruházat esetében. Ráadásul az érzékenyebb bőrűeket irritálja is a műszálas anyag a műszak végére.

Eddig fogalmam sem volt az üzemben fennálló „műszálas munkaruha válságról”, de most a panaszokat végighallgatva természetesen azonnal intézkedtem a teljes munkaruha állomány cseréjéről. Ezúttal rábíztam a részlegvezetőkre a megfelelő ruha kiválasztását, mivel ők is ezt viselik egész nap. Ők nyilván jobban tudják, hogy miben a legkomfortosabb adott esetben órákat állni a gépek mellett.

Mindenképpen kárpótolni akartam a dolgozókat az eddigi kellemetlenségeikért, de nem nagyon volt ötletem arra, hogy mivel lehetne mindenkinek örömet okozni úgy, hogy az összes munkás egyformán részesüljön a kompenzációból, és ne legyen sértődés a vége.

A neten keresgéltem ajándékötleteket, amikor rátaláltam az ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak oldalra.
Az üzemben minden dolgozó imádja a kávét, jelenleg a munkások pihenőjében két öreg elektromos kávéfőző látja el a kollégákat a napi kávéadaggal. Lementem a pihenőbe, hogy főzzek egy kávét és megkóstoljam, mit isznak a dolgozóim. Mondanom sem kell, hogy rettenetes volt. A kávéfőzőket és az eddig vásárolt olcsó kávét is lecserélem. Rendeltem az interneten két vadonatúj kávéfőzőt és minőségi kávékülönlegességeket is, illetve termo bögréket is, hogy a kávé ne hűljön ki könnyen.

Az ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak oldalon lévő ötleteknek köszönhetően plusz extraként vettem egy tejhabosítót is. Lesz, aki majd erre azt mondja, hogy „Jaj, főnök, ez aztán már igazán túlzás! Nem kell nekünk a csicsa, csak egy jó eszpresszó!”, de biztos vagyok benne, hogy mégis ő lesz az, aki biztosan használni fogja a kütyüt.

ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak

Ha sok embernek akarunk olyan meglepetést, ajándékot venni, aminek a vége csak elégedett hümmögés lehet a legkritikusabb szájakból is, akkor bátran gondoljuk a kávéra! A jó kávét mindenki szereti. Kis befektetéssel nagyban növelhetjük a dolgozóink elégedettségét és megbecsültség érzetét. Örülök, hogy rátaláltam az ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak oldalra. Sok érdekességet olvastam a kávéfogyasztásról, amiket eddig nem tudtam, és remek megoldással szolgáltak a problémámra.

Ruha Blog