Vannak dolgok, amiket nem szabad a véletlenre hagyni, mert pórul járhat az ember miatta

A saját bőrömön tapasztaltam meg például, hogy mennyire fontos a megfelelő téli gumi az autómon. Épp a hegyek között kocsikáztam hazafele Erdélyből, amikor az egyik szerpentinen kiugrott elém egy őz. Havazott, a látási viszonyok rettenetesek voltak és nekem nem volt időm lefékezni. Pedig nem volt olyan túlságosan közel hozzám, de mivel rémes állapotban voltak a gumiim és szinte semmit nem fogtak, így, sajnos elütöttem az állatot. Ez a szomorú eset azonban megtanított arra, hogy figyeljek oda a használati tárgyaim állapotára.

akciós téli gumi

Ez az eset óta például folyamatosan ellenőrzöm a munkásaim ruházatát is az építkezéseken. Soha nem engedem, hogy szakadt, megrongálódott ruhában dolgozzanak. A fejvédőkre és kesztyűkre még inkább oda figyelek. Rájöttem, hogy ezek az eszközök is ugyanúgy segíthetnek visszafogni egy baleset hatásait, mint amennyire semmit sem tudnak tenni, ha nincsenek megfelelő állapotban, vagy esetleg nem is viselik őket.

Egyébként, amikor az erdélyi utamról haza tértem, azonnal cselekedtem az új téli gumik ügyében. Természetesen egy jó nagy, egész hetet tartó és ágyba szegező hűléssel kezdtem az itthonlétet, szóval próbáltam az ágyból megoldani a dolgokat. És volt akkora szerencsém, hogy lehetőségem is volt erre.

Akciós téli gumi után néztem az interneten, és mint szinte mindent, téli gumit is lehet vásárolni webshopról, úgyhogy meg voltam mentve. A gumidiszkont oldalon, amit találtam, bő leírás volt arról, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő gumiabroncsot az autódhoz. Habár már volt egy pár autóm és néhányszor gumicserére is került sor, azért mégiscsak jól esett felfrissíteni az emlékeimet és tudásomat. A bő választékból is nehezemre esett egyet kiválasztani, de végül az a márka mellett döntöttem, ami most is a kocsimon van.

Megrendeltem a négy téli gumit, és a felépülésem első napján el is mentem a telephelyre, ahova kértem őket. Ott fel is rakták nekem mind a négy kereket: ez a szolgáltatás hozzá tartozik a rendeléshez, amennyiben kéred azt (de rendelheted házhoz is a gumikat). Így elég könnyű dolgom volt és valóban sikerült a teher nagy részét még az ágyban fekve, betegen megoldani. A szerelőtől még megkérdeztem, hogy mire figyeljek, honnan tudom követni, hogy mikor kopik el a gumiabroncs és mikor van szükségem újra. Aztán másnap, amikor végre munkába mentem, az embereimnek nem csak a megfelelő öltözékét ellenőriztem le, és szigorítottam meg a munkaruhával kapcsolatos szabályokat (ahogyan már említettem), hanem mindenkinek eszébe juttattam azt is, hogy nézzen rá a téli gumijára, hogy jó állapotban van-e. Ha pedig nincs, akkor ott van a Gumidiszkont!

Ruha Blog