Igényel-e különleges ruházatot a padlófűtés szerelés?

Körülbelül egy éve történt, hogy a párommal úgy döntöttünk, nekiállunk korszerűsíteni a lakásunkat, vállalva az ezzel járó rengeteg macerát és kényelmetlenséget. De egyszerűen tarthatatlan volt az a műszaki állapot, amiben volt. Hangsúlyoznám: nem a mi hibánkból! Megvettük, de a felújítására már nem maradt pénzünk, így azzal sajnos még várnunk kellett. Évek munkája fekszik ebben a projektben, így úgy voltunk vele, hogy csak a legjobbal elégszünk meg, semmi kevesebbel! Hosszas kutatás után választottuk ki a burkolatokat, a járólapot, a parkettát, a festékek színét és márkáját, valamint az asztalosok között is komoly kutatást végeztünk, hogy ki tudná a legszebb beépített bútorokat készíteni.

Összességében mindennel hamar dűlőre jutottunk, mert elég hasonló az ízlésünk. Nem voltak különösebb viták sem a felületek, sem pedig a színek frontján, és abszolút nem kompromisszumkötésként fogtuk fel a dolgot, hanem közös munkaként. Egyvalami volt azonban, amivel nehezebben jutottunk dűlőre, ez pedig a fűtés volt. Felmerült sok minden, hogy mi lenne számunkra a legelőnyösebb, gondolok itt olyanokra, mint gázkonvektor, cirkófűtés, kandalló. De végül úgy döntöttünk, hogy a legegyszerűbb és leginkább helytakarékos megoldás mellett döntöttünk: padlófűtést szereltetünk be.

padlófűtés szerelés

Mivel lakásról beszélünk, így a vízkeringetéses nemigen jöhetett szóba, úgyhogy evidens, hogy az elektromos padlófűtés lett végül a befutó. Kevés helyet foglal, egy burkolat alá minden gond nélkül befér, és ha meleget szeretnénk, akkor nem kell hosszasan bíbelődni különböző kütyükkel meg gépekkel – csak felcsavarom a termosztátot a kívánt hőfokra, és nagyon rövid időn belül már érezzük is a hatását. És nem kell azzal se bajlódni, hogy a fal jelentős részét elfoglalják a különböző fűtőtestek. Mivel elég sokat nyomoztam utána, több céget is megnéztem, akik ilyesmivel foglalkoznak, néhányuktól árajánlatot is kértem, de végül a “győztes” az elektromospadlofutes.hu lett. Padlófűtés szerelés témában nekik volt a legmeggyőzőbb összefoglalójuk, a legpontosabb leírásuk a szolgáltatásaikat és az igényeiket illetően, és az is közrejátszott, hogy az ő hozzáállásuk tűnt a legszimpatikusabbnak.

Egyeztettünk a céggel, hogy milyen feltételek mellett kezdődhet el a padlófűtés szerelés, hiszen ők sem szeretik, ha váratlan meglepetés éri őket a helyszínen. Az aljzatbetonig visszabontattuk a járólapot, parkettát mindenhol, hiszen úgyis újat rakatunk a helyére. Az előzetesen megküldött adatok alapján a cég szakemberei kiszámolták, hogy melyik helyiségbe hogyan és milyen arányban tudják lefektetni a fűtőszőnyegeket, úgyhogy ezzel sem nekünk kellett foglalkozni, csak mindent előkészíteni. Előző nap hívtak, hogy minden készen áll-e, és másnap meg is kezdődött a padlófűtés szerelés. Gyorsan és hatékonyan dolgoztak, láthatóan egy szakszerű, összeszokott csapat érkezett hozzánk. Mivel egy munkaruhával foglalkozó boltban dolgozom, nem bírtam a kíváncsiságommal, és meg kellett kérdeznem: szükséges-e a padlófűtés szereléshez valamilyen speciális ruha, felszerelés? Felvilágosítottak, hogy nincs, mivel itt semmilyen olyan hatás nem éri őket, ami indokolná a kimondottan erre szakosodott védőfelszerelést. Nincsenek szikrák, nincs kenődő festék, cseppenő mész, szóval egy kényelmes civil ruhában is végezhető a munka, mint azt a mellékelt ábra is mutatta. Persze ez nem azt jelenti, hogy bármelyikünk a hétvégén mackóban nekiállhat és megcsinálhatja magának, ugyanis ez egy komoly szakértelemmel kiszámolt folyamat, amihez villanyszerelés is tartozik. De a lényeg, hogy ez a brigád ért hozzá, ez a fő.

A beszerelést követően a burkolóknak sem volt nehéz dolguk, a járólapot és a laminált parkettát is minden gond nélkül a fűtőszőnyegek fölé tudták helyezni. A lakás idővel elkészült, és bár ilyet még soha nem mondtam korábban, de alig várjuk, hogy jöjjön a hideg és annyit használhassuk a remek, új elektromos padlófűtésünket, amennyit csak szeretnénk.

Ruha Blog