Ha száz kezem lenne…közbe még bukósisak akciók

Hogy miért is írom ezt? Gondolom nem vagyok egyedül azzal a dologgal, hogy nem elég a napi tennivaló, munka, gyerekek, még ez mellé sokszor a párom is ad némi tennivalót…

A mindennapok

Sokszor minden napom úgy be van táblázva, hogy ha valamiért véletlenül felborul, akkor olyan vagyok, mint egy GPS. Újra tervezés…te is jártál már így?

Elég egy egyszerű apróság is, hogy felborítson mindent. Miután a férjemnek is, és nekem is van munkám, így az egész hét olyan mint egy heti terv, amitől nem lehet eltérni. Hogy ez mit is jelent magyarra lefordítva? Ha mondjuk valakinek elmarad a külön órája, az a jobbik eset. De ha mondjuk ez az iskolában történik, tehát elmarad mondjuk egy óra valamiért, akkor már ez gondot jelent.

Múltkor a fiamnak volt egy ilyen napja, hogy napközben szóltak nekik, hogy az utolsó órájuk elmarad. Aznap pont a férjem ment volna érte, de ő is a munkából. Így egy órával korábban kellett menni érte, amit a nagyszülők segítsége nélkül nem sikerülhetett volna. Ő az, akit ha felhívok, akkor majdhogynem ugrani tud. Szerencsére ilyenkor meg tudom oldani vele. De akinek nincsen senki segítsége, az mit tesz ilyenkor? Nem tud jobbat, mint hogy vár a gyerek egy órát az iskolában.

Nem mindig a gyerekek a terv felborítói

Azért az esetek nagy többségében az enyémek a gyerekek, és én to-do-list-749304_640intézem őket. Két gyerekünk van. Egy fiúnk, és egy lányunk. A fiam az iskola mellett úszni jár, és focizni, majdnem minden nap van neki valami. A lányom hetente két alkalommal táncolni, és ez mellett zenetagozatos iskolába.

Ha azt hiszed, hogy minden rendben van, akkor a férjem borít fel mindent. Egy nap van, amikor szabad vagyok, és azt is biztosan keresztbe húzza valahogyan. Persze nem mindig okkal, de valahogyan mindig ad nekem plusz feladatot.

Hol valamiért el kell mennem, hol valaminek utána kell néznem, mint például a bukósisak akciók, vagy adott dolgot kell keresnem neki az interneten. Persze ilyenkor az én feladataim csúsznak, és ezt senki nem csinálja meg helyettem, ami azt jelenti, hogy marad legközelebbre.

Szeretem a családomat, de sokszor tényleg nehéz mindent karban tartani, és hogy minden rendben menjen.

 

Ruha Blog