Sikerült megkötnöm életem üzletét, van egy házam

Számomra teljesen alap volt, hogy a munkaruhákat, amiket külföldről szerzek be, nemcsak személyesen árusítom, hanem a Nextaprón keresztül is. Ez egy apróhirdetésekkel foglalkozó weboldal. Sokkal hatékonyabb, mint a nyomtatott sajtóban lévő társa, hiszen bárki bármikor és bárhonnan elérheti a hirdetéseimet. Azt már nem is nagyon tudom, hogy honnan ismerem az oldalt. Lehet hogy régen akartam valamit vásárolni és keresgélés közben találtam rá. Mert én nem vettem meg a használt cuccokat. Sőt, imádom őket. Ha van valami hibájuk, akkor még inkább. Akkor igazi kihívásnak tartom őket. Ezért is ismernek engem úgy Szolnokon, hogy az ezermester, aki mindent megjavít, és még jó minőségű külföldi munkaruhákat is árul. Szóval ebből élek meg én, a feleségem pedig cukrász. A munkaruhákat pedig (amiket az öcsém szállít nekem), ahogy már mondtam, a Nextaprón is árulom. És sokszor nagyon távoli helyekről is vásárolnak tőlem. Soha nem kérem, hogy előre utaljanak, mindig csak utánvéttel kell fizetniük, de cserében azt kérem, hogyha nem jó a méret (pedig mindig mindenkinek küldök egy nagyon hasznos mérettáblázatot), akkor az nem az én bajom, ők fizessék ki és próbálják meg eladni vagy elajándékozni.

Elég jól megy az üzlet. Ha valaki megnézni a Nextapro profilomat, akkor láthatja, hogy már három éve vagyok tag és már összesen 64 üzletkötésem volt. Valamint az értékeléseim is elég magasak. Szóval szívesen vásárolnak tőlem az emberek. És ez nagyon jól jött, amikor úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy eladjuk a lakásunkat és kiköltözünk egy házba a város valamelyik nyugodtabb részére. Eladó lakás Szolnok címszóval felraktam a lakásunkról és a környékről néhány képet. Az érdeklődök pedig mindig nagy bizalommal fordultak hozzám, mert látták, hogy jók az értékeléseim. Nagyon sokan jelentkeztek a lakásunkra, sokan pedig alkudozni is akartak. Általában benne vagyok egy jó kis alkudozásban, de most nagyon kerültem a dolgot. Az volt a helyzet, hogy muszáj volt annyi pénzt megkapjunk a lakásra, amennyit kiírtam a Nextapróra, mert ha nem, akkor a megtakarításainkkal együtt nem lett volna elég pénzünk házat venni.

Már pedig, párhuzamosan a lakásunk eladásával, elkezdtünk nézni az eladó házakat. Az árusítók nagy részét ismertem, de a házakból nem mindegyiket, úgyhogy háromra is lebeszéltünk találkát. Enyhén rossz helyzetben voltunk, mert ha a saját pénzünkből le is tettük volna a foglalót a házra, de ameddig nem sikerül eladni a lakást, addig nem tudtuk volna kifizetni. És ezeknek mindig van egy két-három hónapos határideje és utána az ember elveszti az összeget, amit foglalóként lerakott. Szerencsére az illetővel, akinek a háza megtetszett és ami mellett döntöttünk, lehetett alkudozni. Ügyvéd előtt raktuk le a foglalót neki és négy hónapban állapodtunk meg, hogy annyi időn belül kell neki kifizetnünk a többi pénzt. Persze nagyon ráizgultunk innentől a dolgokra, de hát nem volt mit tenni. A hirdetés szövegét kibővítettem mindenféle finomsággal, például hogy melyik boltok és buszmegállók vannak közel, meg ilyenek. És amit még kitaláltam az nem más, mint hogy kiemelt hirdetéssé tettem az eladó szolnoki lakásunkat. így olyan potenciális vevőkhöz is eljutottam, akik lakást szerettek volna venni, de nem tudták hogy hol. Merthogy, a kiemelt hirdetés azt jelenti, hogy 14 napig (én legalábbis ez választottam, de többféle opció van) kiemelve jelent meg a hirdetésem, valamint a főoldalon is látható volt. A kiemelést bankkártyás fizetéssel lehet intézni.

A kiemelés pedig meghozta a sikert. Egy budapesti idős pár döntött úgy, a gyereke beleegyezésével, hogy megveszik neki a lakást. Mármint nemcsak ezért volt sikeres a kiemelt hirdetés, hiszen rengetegen kezdtek érdeklődni, az ország minden részéről. De az igazi sikert én mégiscsak abban mérem, hogy sikerült eladni is, nem csak érdeklődök voltak. Ez másfél hónappal azután volt, hogy mi leraktuk a foglalót. Nem mondom, stresszes időszak volt ez a másfél hónap, de végül is jól alakult. A mi foglalónkat azonnal tovább is adtuk a házra. Valamin amikor egy hónap múlva mi is megkaptuk a teljes összeges, nekünk is sikerült kifizetni a házat.

Jaj és még nem is meséltem az új házunkról, amit vásároltunk. Igazi boldogság ez számunkra a másfél szobás egérlyuk után. Szóval van egy külön hálószobánk, egy külön nappalink, és a konyha is teljesen külön van. Mert ugyebár a másfél szoba általában azt jelenti, hogy egy szoba külön és a nappali a konyhával egyben. Ezen kívül pedig van még egy kis szoba is, ami tökéletes lesz majd a gyerekünknek (mert ez volt az egyik ok, ami miatt költöztünk), valamint van egy udvar is egy garázzsal. Egyelőre autónk nincs, de a garázs tökéletes számomra ahhoz hogy ott üzem az ezermesterkedést és ne a nappaliban csináljak rendetlenséget folyamatosan. Na meg van padlás és pince, ahol mindenféle dolgokat lehet tárolni. Azért egy sima lakásban nincs ekkora kényelme és helye az embernek. Igaz, mindenki azt mondta az ismerőseim közül, hogy ezért cserébe jár egy plusz feladat: az udvar rendben tartása. De mit bánom én, hogy néha havat kell hányni, meg elseperni a száraz leveleket. Legalább mozoghatok egy picit és nem egész nem bent poshadok a lakásban. Már azon gondolkodunk a feleségemmel, hogy egy kutyát is érdemes lenne beszereznünk. Jövő héten tervezünk elmenni a kutyamenhelyre. Addig is építetek egy pajtát az udvarra.

Ja, ne gondoljátok, a munkaruhás bizniszt nem hagytam abba. Keressétek csak nyugodtan Nextaprón a termékeimet.

Ruha Blog