Most kell mindent a hozzáértők kezébe adni!

Sajátos szemlélet és hozzáállás jellemezte mindig is a kétszemélyes kis cégünket, és annak üzemeltetését. A munkavállalóink, és nekünk bedolgozók biztonsága az első – de ez sokszor le is foglalta minden figyelmünket… Megfelelő munkaruha, és munkás felszerelés híján nálunk nincs munkavégzés! Nem vagyunk azok a mindent véresen komolyan vevő társaság, de mások biztonsága nem játék, abban nincs kompromisszum és kész!

Hogy mi másban voltunk lazábbak? Szinte mindenben, amin nem mások biztonsága, vagy jövője múlt valaha, hanem kizárólag a miénk. A társam indította el a “bizniszünket”, anno még Katás vállalkozóként, és jó ideig könyvelőt sem vett igénybe a “papírozáshoz”. Ma már tudjuk ennek a hátulütőit, és senkinek nem is javasoljuk. Katásként még úgy, ahogy ment ez, de ma már megoldottuk a problémáinkat azzal, hogy szakértő partnereink vannak mindenre.

Bizonyára mostanra amúgy is értesültetek róla, hogy nem igazán lehetséges a mi korábbi hozzáállásukhoz hasonló hozzáállást követni már a jövőben, mert hirtelen mindenki élete nehezebb lett Magyarországon, aki vállalkozik (szinte bármire)! Gyorsan kutassátok fel az olyan oldalakat a neten, mint a szekhelyszolgaltatas24.hu, és az ehhez hasonló szolgáltatókat. Szükségetek lesz rá/rájuk.

Bár ezen, általam javasolt oldalon megtalálható társaság sok mindenre nyújthat nektek megoldást egyben. Tehát nem csak akkor, ha a székhely bérlés érdekel benneteket, ezt látni fogjátok, ha a linkre kattintotok. A fő profiljuk ugyan tényleg a székhely bérlés, de segíthetnek cégalapításban is, főleg, ha elolvassátok az egészen kimerítő írásaikat erről a témakörről, és egyebekről. Például ezt: “Egyéni vállalkozás, vagy betéti társaság? Melyikkel járunk jobban?”. Egy jó könyvelőre így is, úgy is szükségetek lesz, én azt mondom, de ha most vágtok bele valamibe, jó ha tudjátok, hogy a könyvelő nem minden!

Például nem mindegy, van-e a lakhelyetektől eltérő székhelye a cégeteknek, és ha nincs, tisztában vagytok-e vele, hogy ez miért nagyon is megfontolandó! Sok esetben lehet szükségünk mindenféléhez ügyvédre is, de a szekhelyszolgaltatas24.hu-nál sok dologhoz ez a szolgáltatás is rendelkezésre áll, és ki tudják venni a részüket a magából cégalapításból is. Ezt a folyamatot nem is árt összekapcsolni eleve a székhelybérléssel, de az oldalon el fogtok igazodni mindenben, hogy megértésétek: miért is?

Na, de a székhely bérlés szükségességére visszatérve (ha már fentebb egyszer belekezdtem). Mindenekelőtt nem árt, ha tudjátok tehát, hogy nincs feltétlenül szükségetek olyan székhelyre, ahol fizikailag tartózkodtok. Bizonyára ismernetek kell annyira a tevékenységetek kritériumait, hogy megtudjátok ítélni, fontos lesz-e, hogy azon településen rendelkezzetek székhellyel, ahol egyébként végzitek a munkátokat. Székhely ugyan kell, de az bármikor változtatható, és sok esetben még előny is, ha nem a tulajdonunkban álló ingatlan szolgál akként. Mármint székhelyként. Ha biztosan nem ott tartózkodnunk, a szekhelyszolgaltatas24.hu is rengeteg módot kínál rá, hogy még ezen is spórolhassunk! Ott van mondjuk az IPA-mentes székhelyszolgáltatás. Egy Újlengyel nevű település erre a tökéletes desztináció, ezért sok neves cég mellett, a mi székhelycímünket is bejegyezhetik oda. Ettől függetlenül, havi egyszer például igényelhető tárgyaló az említett székhelyen, számunkra is.

Még egy dolog: minden olcsóbb ugyebár “csomagban” – ez egy közhely. De milyen fontos közhely! Akár az IPA-mentes székhelyszolgáltatást vesszük igénybe, akár a másikat (amire még kitérek), fél év után kapunk egy hónapnyi székhelyregisztrációt ajándékba. Ha ügyvéd nélkül fordulunk hozzájuk, és ők biztosítanak ügyvédet, szintén jobban járunk anyagilag, mintha külön magunk fizetnénk egyet. Márpedig cégalapításhoz, egyéb ügyekhez szükségeltetik az ügyvéd!

A cégüknek komoly gyakorlata van hatóságkezelésben. Ha bármi problémánk akad, jó ha ilyen módon bejelentett székhelyen ők tűrnek valamiféle kényszerintézkedést… Írtam, hogy van olyan opció, hogy nem az iparűzési adómentességen szeretnénk spórolni, hanem patinás, fővárosi székhelycímet szeretnénk. Ezt is tudják nekünk “szállítani”. Sokaknak ez ügyfélkör-növelő hatással bír: komolyabban vesz minket bizonyos vevőkör, ha budapesti székhelycímünk van. Ugyanakkor ez is megadja mindazon előnyt, amit az ipa-mentesség kivételével el tudunk képzelni: mindig átveszik a hivatalos leveleket a helyszínen, ami a hatóságok szempontjából elengedhetetlen. Nem kell ezért felvennünk valakit, nyaralgathatunk, elmehetünk szabadságra úgy, hogy ez nem lesz probléma. Nincsenek irodabérlési magas költségeink, és nem kell ilyen helységet üzemeltetni. Tudni is fogunk róla, ha küldeményünk érkezik, akkor is, ha külföldön, vagy bárhol tartózkodunk, mert elektronikusan iktatják, és továbbítják e-mailben. Nem jön szóba építményadó és semmi ilyesmi. Nem húzzák az időt, kapcsolatfelvétel után nem lesz hosszú átfolyása, hogy igénybe vegyük a szolgáltatásukat. Szóval mindenben a topon vannak.

Ha bármilyen, cégalapításkor, vagy -működtetéskor felmerülő kérdésre keresünk választ, akkor is őket ajánlom. Az oldalukat, tele olvasnivalóval: szekhelyszolgaltatas24.hu. Ha legörgetünk az oldal legaljára, rengeteg érdekes írás egyengetheti a bennük foglalt információtengerrel az utunkat. Nagyon szeretem az ilyen elrendezésű, felépítésű weboldalakat. Nem szórják szét almenükbe az egyes dolgokat. Minden, ami szóba kerülhetne, ki van gyűjtve, egységesítve egyetlen főoldalra! És meglepő, de tényleg minden ott van, nem kell már a huszadik kattintás után eljutnunk valahová, és nem találkozunk azzal a jelenséggel, hogy rossz irányba indultunk el, és amit keresünk, az mégsem ott található…

Az egész cégnek kiváló minősítései vannak. De a legjobb mutató, hogy a velük szerződöttek jobbára mind prosperáló cégek, vállalkozások. Tehát ez nem egy cégtemető. Nyilvántartásba vette őket a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodája. Az ilyesmi jó megerősítés, hogy tevékenységünk velük szerződve tisztességes és teljesen transzparens dolognak tűnjön (hisz néha nem elég, hogy mi magunk tudjunk magunkról, hogy mindent rendben csinálunk). Még ha valaki furcsa dolognak is tartja az ilyen székhelyszolgáltatást, ezek a biztosítékok eloszlatnak – meglátásom szerint – mindenféle kételyt. Nagyon maradinak kell ahhoz lenni, hogy ne értsük, ma már indokolatlan, hogy a bejegyzett cégcím feltétlenül hozzánk tartozzon. Gondoljunk mondjuk egy webshopra, vagy egyéb online szolgáltatásra…

Pont az a lényeg – és ez megint az én nézőpontomból következik -, hogy azoknak a legjobb ez a szolgáltatás, akiknek tényleg nem fontos ügyfeleket fogadni a bejelentett székhelyen. Mégis, tegyük fel, hogy valaki utána néz, hogy hová vagyunk bejegyezve cégként, és hiába egy félreeső zsákfaluból végezzük a dolgunkat, ők azt fogják látni, hogy egy budapesti, vagy Pest megyei cím lesz feltüntetve a weblapunkon! Tudnék mondani olyan konkrét eseteket, hogy valakik tényleg rosszul hangzó székhelymegnevezés miatt kerestek alternatívát, de persze ez csak egyetlen lehetséges szempont a sok közül. Jó párat felsoroltam az előbb, az összes többit pedig elolvashatjátok részletesen a székhely bérlés hazai csúcsszolgáltatásának tekinthető internetes webhelyen: szekhelyszolgaltatas24.hu!

Meglepne, ha mást nem ijesztettek volna meg a manapság terjedő hírek arról, hogy mennyire kiszámíthatatlanná vált hazánkban a céges, és vállalkozói környezet, a gazdasági válság növekedése következtében… Most itt a lehetőség, hogy egyrészt spóroljunk, amin lehet, másrészt a most induló cégek, vállalkozások úgy startolhassanak el, hogy szakértő kezekben tudják a fontosabb dolgaik intézését. Ezért is ajánlom ezt a szolgáltató céget mindenki figyelmébe, sokadszorra is.

Viszont a szakmai, tevékenység-/profilközpontú dolgokban ne kössetek kompromisszumokat! Ott nem jó ötlet a spórolás. Végső soron a termék maga (legyen az fizikai, vagy szellemi) minősége fogja szavatolni, hogy stabil vevőkörötök legyen. Ha profi munkafelszerelést, mondjuk munkaruhát igényel az amit csináltok, a legrosszabb ötlet lenne azon próbálni megtakarítani… Hogy jusson, maradjon mindenre, inkább csináljatok minden egyebet a lehető legokosabban, de, amit a vevő lát, a megélhetésetek szempontjából az a minden – ezt sose felejtsétek!

Ruha Blog